Futball háló

Futball háló

Futball kapuháló, fociháló

2016. november 07. - Gyorgy Arnyekolo

A hálókötés csúcsa a futball háló, vagy fociháló , vagy labdarugó kapuháló készítés. Szakembereink a sport, különösen a foci ismereteket felhasználva a legjobb hálókkal jelennek meg a sporthálók kínálatában. A fociháló, labdarúgó kapuháló alapanyaga lehet polipropilén (PP) poliészter (PES), poliamid (PA) és újabban polietilén (PET). Az összes háló UV sugárzásnak ellenálló zsinór és kötél alapanyagból készül, ezért kül- és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmazható. Legkedveltebb vastagság a 4 mm  vastag zsinór, de beltérre használnak még 3 mm és kültérre akár 5 mm vastagságút is. A zsinór készülhet fonatolt, tűfonatolt, sodort és kötött eljárással. A sodrással előállított zsinórból a strapa álló hálókat nevezzük. A focihálók lyukbősége 10x10 és 12x12. Bár van 15x15-ös lyukbőségű hálók is, de jobbára az már a védőhálók anyaga. A labdarugó kapuháló árakat cégünk, az Euroland Kft oldalán, vagy a sporthálóra fejlesztett https://sporthalo.eu , vagy a webáruházunkban találhat.

A sporthálókról és védőhálókról a sporthalo-vedohalo.blog.hu és a focihalo.blog.hu  és a halo.lap.hu oldalakon további információ található. A blog szerkesztését az Euroland Kft. szakemberei végzik.

A hordozható labdarúgó kapuhálók az alábbi ábrán láthatók.A legfeltűnőbb jellegzetessége a ferde hátoldal. Ennek a szerepe részben az érkező labda lefelé történő irányítása, részben a focilabda becsapódásakor keletkező energia levezetése.

 

hordozhato-kapuhalo-2.png

A talajhüvelyes foci kapuháló az alábbiak alapján rendelhető. Ennek a focihálónak fő jellegzetessége a téglatest alakú hátoldal. Az esetek 90% 2mx2m , de ettől eltérő alakzatot is elkészítünk.

talajhuvelyes-focihalo.png 

Az ifjúsági kapuháló a következők szerint alakul.

ifjusagi-kapuhalo.png

 A táblázatok felső két sora a sodort alapanyagból készült hálókat mutatja, ezeket strapabíró hálóknak is szokás nevezni. A strapa-hálókat  fehér, zöld, kék és narancs színekben gyártjuk.

A futball edzések fontos eleme a minikapu-háló. Ezt a kis hálót sokszor nagyobb terhelés éri, mint a nagy éles meccsek kapuhálóit, ezért ezeket erős strapaálló hálóból készítjük. A méretei a következők szerint alakul.

minikapuhalo.png

 

A pályára a labdatartó hálóval vonulnak ki a focisták. Ezeket nemzeti, vagy a csapat színeire készítjük, ezért a futballisták kedvenc sportszerévé vált. A fotón a magyar nemzeti színnel készített hálót láthatjuk.

p1060006_labdatarto_halo.jpg

Az egyszínű fehér focihálók már a régmúlt sporttörténethez tartoznak. Ma sávosan színesítjük nemzeti színű trikolorunkkal vagy éppen a megrendelő csapat színeivel. A labdafogó hálókat már gyakran színesre kérik. A többszínű háló még a játékot is élénkíti.

p1050994_szines.jpg

 

strapabíró vagy strapaálló kapuháló csomóján jól látható, milyen erős kötéspont van minden egyes kapuháló csomóponton. A "strapa" elnevezés is a kiemelkedő mechanikai tulajdonságokra utal. Ezek a focihálók és védőhálók fokozott UV terhelés mellett viharállóak is.

 

p1060003_strapa-halo.jpg

 A strapa futballkapu háló leggyakoribb mérete az 5 mm átmérő. A szokásos kockaméret 10x10 cm. Minden szerénység nélkül állíthatjuk,a magyar sporthálógyártás területén egyedülálló, hogy 5 színből, (fehér, fekete, narancs, kék, zöld) azonnal el tudjuk készíteni a megrendelt kapuhálót.

A nemrég indított https://sporthalo.eu/ oldalon részletesen feltüntettük a sporthálók méreteit és árait.

 

#labdarugó-kapuháló #fociháló #sportháló #futballháló #védőháló #strapaháló #futballkapuháló #kapuhálógyártás #sporthálógyártás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futball-halo.blog.hu/api/trackback/id/tr3911940079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása